programa BLUES & BOOGIE Reuion

NIT DE REIS

Divendres 5 de gener, a les 23 h.
Blues · Boogie Woogie
15 euros


MARTIN PYRKER (AUS) PIANO
AUGUST THARRATS (CAT) PIANO
LLUÍS COLOMA (CAT) PIANO

MANOLO GERMÁN (CAT) CONTRABAIX
MARC RUIZ (CAT) BATERIA

BOOGIE WOOGIE JAM SESSION


TARDA DE REIS

Dissabte 6 de gener, a les 19:30 h.
Blues · Boogie Woogie
15 euros


SILVAN ZINGG (SWI) PIANO
JULIO LOBOS (CHI) PIANO i VEU
LLUÍS COLOMA (CAT) PIANO

MANOLO GERMÁN (CAT) CONTRABAIX
MARC RUIZ (CAT) BATERIA

Lloc: Nova Jazz Cava de Terrassa

Nova Jazz Cava de Terrassa

Ptge. Tete Montoliu s/n - 08221 - TERRASSA (SPAIN)
Telf. (+34) 93 780 50 12

Plànol Guia i Transports
Venda d´entrades: Oficina Jazz Terrassa

VENDA ANTICIPADA. INFORMACIÓ I RESERVES

Oficina Jazz Terrassa, c/. Teatre, 2. Telf.: 93 786 27 09,
Horari: de 9:30 a 13:30 i de 17 a 19 h.

VENDA D'ENTRADES A TAQUILLA

Nova Jazz Cava, pge. Tete Montoliu, s/n.
NIT DE REIS, a partir de les 21h.
TARDA DE REIS, a partir de les 18 h.
Venda d´entrades: Oficina Jazz Terrassa
Programa de Reis
 

 
Artistes: Martin Pyrker, August Tharrats, Lluís Coloma, Manolo Germán, Marc Ruiz, Silvan Zingg, Julio Lobos

Martin Pyrker (AUS) Piano

Martin Pyrker Nascut el 27 d'agost de 1954 a Viena, descobreix el seu amor pel piano i el Blues el 1971 quan tenia 17 anys i ja en feia 4 que tocava la bateria.
Un programa de Blues a la ràdio amb els coneguts pianistes Vince Weber, Hans-Georg Möller i Axel Zwingenberger d'Hamburg, que van causar en el seu moment la febre del Boogie Woogie a Alemanya, i la reunió amb el vienès "guru del Blues" Hans Maitner, protagonista del llegendari programa de ràdio "Living Blues", van fascinar a Martin Pyrker cap a un tipus de música que s'ha convertit després de 100 anys en el clàssic piano Blues & Boogie Woogie.

Els concerts llegendaris de Pyrker durant els anys 70 amb Zwingenberger, Weber i Möller varen originar la primera gravació de piano Boogie Woogie a Àustria ("Boogie Woogie Session 76"/ EMI). Era el principi d'un entusiasme cada vegada més gran per a aquest tipus de música a Àustria i Alemanya i una gran influència per als joves pianistes de generacions posteriors. Tot sol i també juntament amb molts altres artistes reconeguts, Martin ha donat molts concerts a clubs del jazz, locals de Blues i festivals de Boogie Woogie, on ha pogut compartir el piano amb llegendes del blues com: Blind John Davis, Roosevelt Sykes, Memphis Slim, Champion Jack Dupree, entre d'altres.

A partir del famós festival de Boogie Woogie de Colònia (WDR 1974) i de Viena (concert hall 1976) el renaixement del Boogie Woogie va ser imparable, li van seguir innumerables gires per Europa i Estats Units (com " Stars of Boogie Woogie " i d'altres). Des d'aleshores, més de 1000 actuacions i concerts al seu país i a l'estranger han deixat la seva empremta en la carrera de Pyrker.

Martin ha gravat nombrosos discos, amb un repertori de més de 100 composicions pròpies i els standards més importants del Boogie Woogie, sol i amb estrelles internacionals del Blues, enregistrats a Viena, Wels, París i Fort Worth. Des de 1999 la seva filla Sabine l'acompanya a la bateria amb freqüència, fet que ha representat, per Sabine, una gran experiència professional i per Martin, una estimulant motivació en cadascuna de les seves actuacions.
Martin Pyrker és actualment el més conegut (i autèntic) pianista de Blues i Boogie Woogie a Àustria i els seus discos són ben reconeguts també als Estats Units, el país d'origen d'aquesta música.

Silvan Zingg (SWI) Piano

Silvan Zingg Durant la seva adolescència, influenciat per les gravacions antigues dels pianistes negres, Silvan Zingg va començar a tocar el piano de forma autodidacta. La música ha estat sempre important a la seva família. Tant el seu pare, com la seva mare i la seva germana toquen varis instruments. En Silvan va estudiar piano i trombó i després d'acabar els seus estudis de disseny gràfic va començar la seva carrera com a músic professional. Ja a la universitat, entretenint un públic entusiasta, se'l veia capaç de transmetre fàcilment el seu "feeling" en la interpretació del Blues. De la mateixa manera, sempre ha mostrat una gran habilitat per interpretar Boogie Woogie amb un toc personal en el piano. Els seus estils preferits són, sobretot, el Boogie Woogie més clàssic, el Blues i el Jazz fusionats amb tot tipus de músiques. En els últims 10 anys de la seva carrera professional com a pianista ha tingut l'oportunitat d'actuar a més de 20 països i ha viatjat 5 cops als Estats Units. En el seu primer viatge als Estats Units, quan tenia 18 anys, va poder tocar amb els grans mestres del piano Blues i Boogie Woogie a la "Masters Of Boogie Woogie and Blues Piano Night", on va ser presentat com el jove prodigi del Boogie Woogie de Lugano, Suïssa.

"Va ser una emoció inoblidable tocar la mateixa nit que Jimmy Walker i d'altres pianistes fantàstics", recorda Silvan Zingg, "... definitivament una de les experiències més emocionants de la meva vida".

Actualment Silvan Zingg és un dels pianistes més reconeguts del seu país i anualment organitza el seu propi festival internacional de Boogie Woogie a Suïssa. Durant les seves actuacions en festivals internacionals, Silvan ha tingut l'oportunitat de conèixer i tocar amb grans músics, incloent llegendes com: Ray Charles, Chuck Berry, B.B.King, Sammy Price, Memphis Slim, Champion Jack Dupree, Michel Petrucciani, Jimmy Walker, Pinetop Perkins, Katie Webster, entre molts d'altres.

Julio Lobos (CHI) Piano, Veu i Armónica

Julio Lobos Nascut a Chile, Julio és un dels pianistes més enèrgics i potents del nostre país. La seva passió per la música es fa evident en cada una de les seves actuacions, en les que combina la veu, el piano i la harmònica. Julio és capaç de fer gaudir de la seva música a tothom qui l'escolta, amb una barreja de Blues i Rock&Roll realment explosiva. Format als conservatoris de Màlaga i Barcelona, comença a tocar l'any 1978. En el seu viatge musical ha tocat i ha fet de teloner de músics com: Carey Bell, B.B.King, Louisiana Red, Raimundo Amador, Los Rebeldes, Toni Carmona, Manu Chao, Mitch Woods, Joan Vinyals, Julian Vaughn, Steve de Swardt...

August Tharrats (CAT) Piano

August Tharrats L'August és, sens dubte, el pioner del Blues i Boogie Woogie piano a Catalunya. Nascut a Barcelona l'any 1956, als 4 anys descobreix el Blues escoltant els discos de Ray Charles, Louis Armstrong, Lionel Hampton... és autodidacta, això ha fet que s'apropi a aquesta música amb humilitat, creant un llenguatge personal. Potser per això músics de la talla de Teddy Edwards, Gene "Mighty Flea" Connors o B.B.King, l'han felicitat per la seva manera de tocar Blues. Admirador dels pianistes de l'escola de Kansas City com Jay McShann, destaca la seva qualitat interpretativa i honestedat sobre l'escenari. Músic amb gran capacitat de comunicació, capaç de captivar els espectadors amb un estil personal, replet de Blues, swing i Boogie Woogie.

L'any 1992 crea el seu propi trio, un any després inicia la seva col·laboració amb la cantant Txell Sust amb qui ha gravat 3 CD's (Blue Time, Gran Hotel Havana, Non Stop). També es membre de la banda Tandoori LeNoir.

Lluís Coloma (CAT) Piano

Lluís ColomaNascut a Barcelona al 1973, Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l'escena estatal en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat, des de molt jove, pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s'allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock'n'Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie. Des dels seus inicis aquest gran pianista ha anat desenvolupant un toc personal en la interpretació d'aquests estils, destacant per la seva originalitat i energia i creant composicions pròpies, recollides en els seus dos discos, REMEMBER (Omix Records 2002) i BOOGIEOLOGY (Rosazul 2005). Lluís va ser guardonat amb el premi "Músic de l'any 2003" per l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya. El Maig proper Lluís tocarà en el Miri Jazz Festival de Malàisia amb el seu Septet.

L'any 2000 viatja a França on contacta amb pianistes de Boogie Woogie de tota Europa, des d'aquest moment comença a gestar la idea d'una primera trobada de pianistes de Boogie Woogie a Catalunya. L'èxit de l'actuació d'Axel Zwingenberger dins del marc del festival Jazz Terrassa 2004 va ser el detonant d'aquestes trobades de pianistes, les reunions de Blues i Boogie.

Manolo Germán (CAT) Contrabaix

Manolo Germán Nascut a Cardona, destaca pel seu sorprenent domini de la tècnica d' "slap". Ex-contrabaxista de la banda de Rock'n'Roll Gatos Locos, és un habitual en el circuit de Jazz i Blues estatal.

Marc Ruiz (CAT) Bateria

Marc Ruiz Nascut a Sabadell, té un dels swings més potents del país. Ha estat bateria de les millors bandes de Blues de Catalunya i ha acompanyat a nombrosos artistes internacionals.

 

BluesBoogieSpain.com