Català | Español | English

programa BLUES & BOOGIE Reuion

NIT DE REIS

Dijous 5 de Gener 2012, a les 22h
Blues - Boogie Woogie
20 euros


BARRELHOUSE CHUCK (EEUU) PIANO i VEU
FRANK MUSCHALLE (ALE) PIANO
LLUÍS COLOMA (ESP) PIANO PIANO

MANOLO GERMÁN (ESP) CONTRABAIX
MARC RUIZ (ESP) BATERIA


TARDA DE REIS

Divendres 6 de Gener 2012, a les 19:30h.
Blues - Boogie Woogie
20 euros


BARRELHOUSE CHUCK (EEUU) PIANO y VOZ
FRANK MUSCHALLE (ALE) PIANO
LLUíS COLOMA (ESP) PIANO

MANOLO GERMÁN (ESP) CONTRABAIX
MARC RUIZ (ESP) BATERIA

Lloc: Nova Jazz Cava de Terrassa

Nova Jazz Cava de Terrassa

Ptge. Tete Montoliu s/n – 08221 – TERRASSA (SPAIN)
Telf. (+34) 93 780 50 12

Plànol Guia i Transports
Venda d'entrades: Oficina Jazz Terrassa

VENDA ANTICIPADA, INFORMACIÓ I RESERVES

Oficina Jazz Terrassa, c/ Teatre, 2. Telf.: 93 786 27 09,
Horari: de 10 a 14h i de 17 a 19h.
E-mail: info@jazzterrassa.org

VENDA D’ENTRADES A TAQUILLA

Nova Jazz Cava, pge. Tete Montoliu, s/n.
NIT DE REIS, a partir de les 21h.
TARDA DE REIS, a partir de les 18h.


Venda d'entrades: Oficina Jazz Terrassa
Programa de Reis
 


A la vuitena edició de la Blues & Boogie Reunion, trobada anual de pianistes internacionals de Blues i Boogie Woogie a Catalunya.


CONSULTAR EDICIONS ANTERIORS


Un espectacle musical ple de ritme i diversió. Dos pianos de cua a l’escenari, tres pianistes en acció rememorant l’estil més calent sobre les 88 tecles: el Boogie Woogie. Aquest any comptarem amb el gran pianista de Blues de Xicago, Barrelhouse Chuck, i el gran especialista alemany de Boogie Woogie vingut des de Berlín, Frank Muschalle. Tots dos compartiran dues vetllades irrepetibles amb Lluís Coloma i el seu trio, tocant solos, duets, trios i més… Dos concerts màgics! El millor regal d’aquests Reis 2012.


 
Artistes: Barrelhouse Chuck, Frank Muschalle, Lluís Coloma, Manolo Germán, Marc Ruiz

BARRELHOUSE CHUCK (EEUU) Piano i Veu

BARRELHOUSE CHUCK És un dels pocs pianistes de blues de Xicago que ha tingut la sort d'estudiar amb els grans pianistes Sunnyland Slim, Pinetop Perkins, Lafayette Leake i Little Brother Montgomery: Barrelhouse es basa amb aquest distingit llinatge per crear el seu estil de Blues, Boogie-woogie, i és considerat com la vanguardia d'aquesta tradició.

Nascut a Ohio (Columbus, 10 de juliol de 1958) on va apendre a tocar la bateria a l'edat de 5 anys. Barrelhouse Chuck, que realment es diu Charles Goering, més tard es va canviar al piano alhora que es traslladava a Florida. Va ser aleshores quan va escoltar el seu primer disc de Muddy Waters amb Otis Spann al piano. Aquest va ser un punt d'inflexió important a la vida d’en Chuck.

Barrelhouse Chuck va començar a comprar els discs de tots els artistes de Blues que podia trobar. Un ràpid estudi als teclats i Chuck havia format la seva pròpia banda i començava a obrir-se a noves influències com Willie Dixon, B.B. King i Bo Diddley. Estava també (a finals dels 70) amb alguns dels seus amics començant a escoltar la música de Muddy Waters i el seu pianista d’aleshores, en Pinetop Perkins.

Chuck va formar un vincle especial amb la llegenda del piano Little Brother Montgomery, amb qui va refinar el seu estil de piano durant un llarg temps ja que eren més amics que qualsevol altre cosa. Chuck va ajudar enormement a Little Brother amb els seus problemes de salut i aquest li va compensar retornant i educant musicalment a Chuck com mai cap home hagués pogut fer. Quan Little Brother va morir Chuck va perdre un mentor i a un amic veritable, però Chuck manté viva la seva música quan toca.

Durant aquest temps Chuck va desenvolupar el seu immens domini del Blues al piano i ha tocat i enregistrat amb la majoria dels músics més notables del Blues de Xicago, com Louis Myers, Jimmy Rogers, Jimmy Dawkins, Billy Boy Arnold, Hubert Sumlin, Henry Townsend, SP Leary, Detroit Jr. i Big Smokey Smothers, entre molts d'altres. El seu registre dels crèdits es pot llegir com un “qui és qui” del Blues de Xicago d'avui dia.

Durant les dues últimes decenis Chuck ha realitzat regularment gires en tots els EUA, Canadà, Mèxic, Amèrica del Sud i Europa. També ha aparegut més de mitja dotzena de vegades al Xicago Blues Festival.

FRANK MUSCHALLE (ALE) Piano

FRANK MUSCHALLE Fa més de 15 anys que Frank Muschalle està de gira per Europa i això ha fet que s’hagi convertit en un dels pianistes de Boogie Woogie més populars.

Frank va néixer el 1969. Després 11 anys d’estudis de piano clàssic descobreix el Boogie Woogie als 19 anys. Des de llavors es devot d’aquesta música. El trio de pianistes de Boogie Woogie, d’Ammons, Johnson i Lewis així com els pianistes Axel Zwingenberger, Little Brother Montgomery o Cow Cow Davenport han estat les seves influències més importants. En poc temps Frank adquirí un gran reconeixement no només entre els amants d’aquesta música.

Les seves aparicions a la TV i ràdio han contribuït al seu destacable èxit. El 1995 edita el seu primer treball discogràfic “Great Boogie Woogie News” amb el segell Viena label Document Records. Després Frank inicia nombroses actuacions a clubs de jazz i festivals, un tour per Austria amb la Mojo Bluesband i Red Holloway, concerts al Jazzland i al Starclub de Viena, així com concerts amb Axel Zwingenberger, Vince Weber i Martin Pyrker. Molt aviat Frank Muschalle es converteix en un talent local i això el porta a tocar en importants concerts com el “Stars of Boogie Woogie“ (Viena).

El Març del 1997 edita el seu segon disc “Battin’ The Boogie“ Document Records, el qual rep molt bones crítiques a nivell internacional. El setembre de 1998 Frank va ser convidat a un tour de dues setmanes per South Carolina (USA) amb la Mojo Bluesband. Durant la qual va enregistrar amb Jimmy McCracklin i Nappy Brown.

El 2002 participa al “40 – Years American – Folk – Blues – Festival Jubilee“ que es celebra a Alemania i toca amb les estrelles del Blues; Hubert Sumlin, Carey Bell, Bob Stroger i Louisiana Red. Dos mesos més tard, Frank va ser convidat al “Jumpin’ at the Flagships“ – Tour per tota Suïssa tocant amb Red Holloway, Jimmy Coe, Carrie Smith i Rusty Zinn. Fins avui Frank ha gravat 7 cd i el seu estil musical es reconegut por la seva impecable tècnica, explosiva i plena de subtils matisos. Frank crea en les seves actuacions una expectant atmosfera on l’audiència amb la seva gran qualitat com a músic i el seu complet domini del llenguatge del Boogie Woogie.

LLUÍS COLOMA (ESP) Piano

LLUÍS COLOMA Nascut a Barcelona (1973), Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena estatal en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie. Lluís ha estat guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003”, per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, “Artista BluesCat 2006” (millor artista de Blues a Catalunya) i “Premis Sabadellencs 2007” que atorga anualment la Jove Cambra de Sabadell. Quant no està gravant o fent concerts, Lluís imparteix conferencies i classes magistrals sobre la historia del piano de Blues i el Boogie Woogie i es un dels pocs pianistes capaç de recrear els estils primitius del gènere.

Des dels seus inicis aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en la interpretació d’aquests estils, destacant per la seva originalitat i energia i creant composicions pròpies, recollides en els seus tres discos, REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Fresh Sound 2005) i LONELY AVENUE (Swing Alley 2006). Al CD, BOOGIE PORTRAITS (Swing Alley 2008), Lluís va gravar duets amb grans pianistes internacionals de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle entre d’altres. A més del seu disc en directe, 7 NIGHTS AT CENTRAL (Swing Alley 2009), enregistrat a trio durant una setmana de concerts al prestigios local Café Central de Madrid. El seu darrer disc, ROCKIN' MY BLUES IN CHICAGO (Swing Alley 2011), és un tribut als grans pianistes de Blues de la Windy City, Xicago, Un disc a piano sol produït per Barrelhouse Chuck on Lluís torna a les arrels del Blues, amb una producció exquisita i sorprenent. Lluís combina la seva activitat musical amb la promoció del Boogie Woogie a Espanya organitzant diversos esdeveniments, entre ells la cita anual Blues & Boogie Reunion a Terrassa, trobada internacional de pianistes de Boogie Woogie a Catalunya.

MANOLO GERMÁN (CAT) Contrabaix

Manolo Germán Neix a Cardona el 1970. Es dedica professionalment a la música des de l’any 1997. Membre fundador de la banda de Rockabilly Headstones. Contrabaixista de la banda de Rockabilly "Gatos Locos" amb la qual realitza diverses gires per tota Espanya (1997-2000). Des de l’any 1997 és el contrabaixista de la banda "Dr Swinguez". L’any 1999 acompanya a la llegenda viva del Rock and Roll, Sleepy la Beef, a Albacete.

És component estable de la formació Lluís Coloma Trio des del 2001, amb la qual ha tocat en locals tan emblemàtics de tota Espanya com el Café Central de Madrid, Black Note Club de Valencia, La Bilbaína de Jazz Bilbao, Café España de Valladolid... així como en importants festivals a França, Malaysia, Sèrbia i Espanya. Des de l’any 2000 és el contrabaixista oficial del grup de Jazz del local "La Guitarra", propietat de la guitarrista i cantant francesa Mano Rena, situat a Calella de Palafrugell. Aquesta feina li ha donat l’oportunitat de tocar amb músics i bandes tan prestigioses de Catalunya com: La Vella Dixieland, La Locomotora Negra, Hook Herrera, Alain Guiu, Dani Doritz, Toni Solà, Erwyn Serruton...

MARC RUIZ (CAT) Bateria

Marc Ruiz Neix a Sabadell el 1972. Es dedica professionalment a la música des de l’any 1995. Fundador del grup Dr. Soul & Mammy Brass, amb el qual actua regularment des de l’any 1995 fins el 1998, en diverses sales del panorama musical català. Bateria de la banda de Blues "Midnight Rockets" al costat de Maurici Morera (harmònica), Eloi Moya (Baix) i el mallorquí Octavio Cortés (veu i guitarra) amb el que grava el disc "El sentío de la vía" i "Midnight Jump" (1995-1998).

El 1998 funda, juntament amb el guitarrista Álex A. i Eloi Moya, la banda de Blues i Funky Álex A. & T.N.T amb la qual toca a clubs com La Boîte de Barcelona, La Cova del Drac de Barcelona... així como en diversos festivals fins el 2003. Actualment forma part del trio del pianista de Blues i Boogie Woogie Lluís Coloma amb qui ha enregistrat dos discos i ha tocat a festivals d’ Espanya, França, Malaysia i Sèrbia entre d’altres i a més li ha donat l’oportunitat d’acompanyar a grans figures del piano Boogie Woogie com Axel Zwingenberger, Frank Muschalle, Silvan Zingg, Rob Rio...

 

BluesBoogieSpain.com & BoogieWoogie.es