Català | Español | English

programa BLUES & BOOGIE Reuion

NIT DE REIS

Dissabte 5 de Gener 2013, a les 22:30h
Blues - Boogie Woogie
Preu: Ant. 15 euros / Taq. 20 euros


CARL SONNY LEYLAND (USA/UK) PIANO i VEU
JEAN-PIERRE BERTRAND (FRA) PIANO
LLUÍS COLOMA (ESP) PIANO PIANO

MANOLO GERMÁN (ESP) CONTRABAIX
MARC RUIZ (ESP) BATERIA


TARDA DE REIS

Diumenge 6 de Gener 2013, a les 19:30h.
Blues - Boogie Woogie
Preu: Ant. 15 euros / Taq. 20 euros


CARL SONNY LEYLAND (USA/UK) PIANO i VEU
JEAN-PIERRE BERTRAND (FRA) PIANO
LLUíS COLOMA (ESP) PIANO

MANOLO GERMÁN (ESP) CONTRABAIX
MARC RUIZ (ESP) BATERIA

Lloc: Nova Jazz Cava de Terrassa

Nova Jazz Cava de Terrassa

Ptge. Tete Montoliu s/n – 08221 – TERRASSA (SPAIN)
Telf. (+34) 93 780 50 12

Plànol Guia i Transports
Venda d'entrades: Oficina Jazz Terrassa

VENDA ANTICIPADA, INFORMACIÓ I RESERVES

Oficina Jazz Terrassa, c/ Sant Pere 46, 1. Telf.: 93 786 27 09
Horari: de 16h a 20h.
E-mail: info@jazzterrassa.org

VENDA D’ENTRADES A TAQUILLA

Nova Jazz Cava, pge. Tete Montoliu, s/n.
NIT DE REIS, a partir de les 21h.
TARDA DE REIS, a partir de les 18:30h.


Venda d'entrades: Oficina Jazz Terrassa
Programa de Reis
 


A la novena edició de la Blues & Boogie Reunion, la trobada anual de pianistes de Blues & Boogie Woogie a Catalunya.


CONSULTAR EDICIONS ANTERIORS


Un espectacle musical ple de ritme i diversió. 2 pianos de cua a l’escenari, 3 pianistes en acció rememorant l’estil més calent sobre les 88 tecles, el Boogie Woogie. Aquest any comptarem amb un dels més originals i personals dels pianistes de Blues & Boogie Woogie vingut desde California, Carl Sonny Leyland, i el gran especialista francès de Boogie Woogie vingut desde Paris, Jean-Pierre Bertrand, tots dos compartiran dues vetllades irrepetibles amb Lluís Coloma i el seu trio, tocant piano solos, duets ... Dos concerts màgics. El millor regal d’aquests Reis 2013.


 
Artistes: Carl Sonny Leyland, Jean Pierre Bertrand, Lluís Coloma, Manolo Germán, Marc Ruiz

CARL SONNY LEYLAND (USA/UK) Piano i Veu

CARL SONNY LEYLAND Carl Sonny Leyland va nèixer i crèixer a la costa sud d’Anglaterra, aprop de Southampton. De jove es va sentit atret per la música americana dels discos que el seu pare solia escoltar. Durant aquella época va començar a apreciar el Dixieland jazz, el Rock & Roll dels 50 i la música Country de Jimmie Rodgers i Hank Williams.

Als 15 anys va descobrir el Boogie Woogie quan va sentir a un company d’escola practicant la partitura d’un tema anomenat JD’s Boogie Woogie. Fascinat pel so repetitiu de les 8 notes per compàs del patró de la mà esquerra, Leyland va decidir tocar el piano i iniciar un camí que esdevindria el seu objectiu a la vida.

Inicialment influenciat pel Boogie Woogie dels grans mestres Albert Ammons, Pete Johnson i Meade 'Lux' Lewis, Leyland va explorar plenament l’estil del piano Blues, esdevenint una autoritat en els primerencs i obscurs estils que tocaven Cow Cow Davenport, Little Brother Montgomery, Montana Taylor o Speckled Red entre d’altres.

Al 1988 Leyland va tenir l’oportunitat d’anar als Estats Units. Aquesta primera visita a Nova Orleans va ser decisiva per mudarse a la ciutat on va viure durant els següents 9 anys. Durant aquell temps va ser molt actiu dins de l’escena de clubs, i ràpidament va guanyar una bona reputació pel seus autèntics estils de Blues i Rock & Roll. També, va fer gires amb la banda afincada a Dallas d’Anson Funderburgh & the Rockets, un dels membres de la qual era el gran Sam Myers.

Al 1997, sentint la necessitat d’un canvi, Leyland es va mudar al Sud de California. En aquella época el seu repertori es va ampliar incloent estils com el Ragtime i Early jazz amb els quals va ser capaç d’entrar a formar part de l’escena del Jazz tradicional a la zona de Los Angeles i San Diego. Tant sigui a piano sol o amb el seu trio, la forma de tocar d’en Leyland presenta una infecciosa espontaneïtat, incorporant moltes sorpreses a qui l’escolta. Tot i que posseix el vocabulari necessari per fer tributs als grans músics antics, ell refusa limitar-se a imitar-los i prefereix deixar a cada actuació la oportunitat de dir alguna cosa nova.

JEAN-PIERRE BERTRAND (FRA) Piano

JEAN-PIERRE BERTRAND Està considerat pels mitjans i pel públic com un dels millors pianistes de Boogie Woogie a França. Néix l’any 1955 a Sant Germain en Laye i amb 14 anys comença l’aprenentatge de l’estil escoltant pianistes com Albert Ammons, Pete Johnson, Sammy Price, Memphis Slim, Lloyd Glenn o Meade Lux Lewis. De l’any 1989 ençà ha enregistrat 10 discs com a solista o amb orquestra.

És a més organitzador i productor de festivals com “Les Nuits de Jazz et Boogie piano” a París i del "Beaune Blues Boogie Festival" a la Borgonya. Ha participat en nombrosos festivals a França, als Estats Units (Cincinnati i Detroit) a Alemanya (Hanover) i Holanda (Den Haag).

Ha compartit escena amb d’altres pianistes de l’estil com Ray Bryant, Bob Seeley, Axel Zwingenberger, Little Willie Littlefield i amb regularitat amb l’eminent pianista francés Jean Paul Amouroux. El seu estil es basa en la improvització del blues i del boogie woogie i la recreació de clàssics del jazz adaptats de manera força personal sense perdre mai el “swing” ni l’essència d’aquesta música.

El seu repertori es composa de clàssics del Blues i el Boogie com són : Yancey Special, Honky Tonk Train Blues, Boogie-Woogie Stomp, Chicago Breakdown, Pinetop’s Boogie, etc... així com de temes de jazz de Nova Orleans o tradicionals com: Swanee River Boogie, All of me, The Sheik of Araby, Margie ou encore My Blue Heaven, etc.

Jean Pierre Bertrand és a més un incansable divulgador del blues, el boogie i el jazz piano i du la seva passió per aquesta música allà on pot a través de seminaris, conferències i actuacions.

LLUÍS COLOMA (ESP) Piano

LLUÍS COLOMA Nascut a Barcelona (1973), Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena estatal en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie. Lluís ha estat guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003”, per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, “Artista BluesCat 2006” (millor artista de Blues a Catalunya) i “Premis Sabadellencs 2007” que atorga anualment la Jove Cambra de Sabadell. Quant no està gravant o fent concerts, Lluís imparteix conferencies i classes magistrals sobre la historia del piano de Blues i el Boogie Woogie i es un dels pocs pianistes capaç de recrear els estils primitius del gènere.

Des dels seus inicis aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en la interpretació d’aquests estils, destacant per la seva originalitat i energia i creant composicions pròpies, recollides en els seus tres discos, REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Fresh Sound 2005) i LONELY AVENUE (Swing Alley 2006). Al CD, BOOGIE PORTRAITS (Swing Alley 2008), Lluís va gravar duets amb grans pianistes internacionals de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle entre d’altres. Va enregistrar el seu primer disc en directe, 7 NIGHTS AT CENTRAL (Swing Alley 2009), durant una setmana de concerts al prestigios local Café Central de Madrid. Més tard va venir ROCKIN’ MY BLUES IN CHICAGO un disc a piano sol tribut als pianistes de Blues Xicago, enregistrat a la mateixa Windy City i produït per Barrelhouse Chuck i darrerament ha editat el seu darrer disc a duet de pianos amb la llegenda del Boogie Woogie, Bob Seeley. INTERNATIONAL BOOGIE WOOGIE EXPLOSION. Un disc on es combinen tradició i modernitat.

Lluís combina la seva activitat musical amb la promoció del Boogie Woogie a Espanya organitzant diversos esdeveniments com el Campi Qui Boogie! Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona www.boogiewoogie.es , així com la cita anual Blues & Boogie Reunion a Terrassa. www.bluesboogiespain.com

MANOLO GERMÁN (CAT) Contrabaix

Manolo Germán Neix a Cardona el 1970. Es dedica professionalment a la música des de l’any 1997. Membre fundador de la banda de Rockabilly Headstones. Contrabaixista de la banda de Rockabilly "Gatos Locos" amb la qual realitza diverses gires per tota Espanya (1997-2000). Des de l’any 1997 és el contrabaixista de la banda "Dr Swinguez". L’any 1999 acompanya a la llegenda viva del Rock and Roll, Sleepy la Beef, a Albacete.

És component estable de la formació Lluís Coloma Trio des del 2001, amb la qual ha tocat en locals tan emblemàtics de tota Espanya com el Café Central de Madrid, Black Note Club de Valencia, La Bilbaína de Jazz Bilbao, Café España de Valladolid... així como en importants festivals a França, Malaysia, Sèrbia i Espanya. Des de l’any 2000 és el contrabaixista oficial del grup de Jazz del local "La Guitarra", propietat de la guitarrista i cantant francesa Mano Rena, situat a Calella de Palafrugell. Aquesta feina li ha donat l’oportunitat de tocar amb músics i bandes tan prestigioses de Catalunya com: La Vella Dixieland, La Locomotora Negra, Hook Herrera, Alain Guiu, Dani Doritz, Toni Solà, Erwyn Serruton...

MARC RUIZ (CAT) Bateria

Marc Ruiz Neix a Sabadell el 1972. Es dedica professionalment a la música des de l’any 1995. Fundador del grup Dr. Soul & Mammy Brass, amb el qual actua regularment des de l’any 1995 fins el 1998, en diverses sales del panorama musical català. Bateria de la banda de Blues "Midnight Rockets" al costat de Maurici Morera (harmònica), Eloi Moya (Baix) i el mallorquí Octavio Cortés (veu i guitarra) amb el que grava el disc "El sentío de la vía" i "Midnight Jump" (1995-1998).

El 1998 funda, juntament amb el guitarrista Álex A. i Eloi Moya, la banda de Blues i Funky Álex A. & T.N.T amb la qual toca a clubs com La Boîte de Barcelona, La Cova del Drac de Barcelona... així como en diversos festivals fins el 2003. Actualment forma part del trio del pianista de Blues i Boogie Woogie Lluís Coloma amb qui ha enregistrat dos discos i ha tocat a festivals d’ Espanya, França, Malaysia i Sèrbia entre d’altres i a més li ha donat l’oportunitat d’acompanyar a grans figures del piano Boogie Woogie com Axel Zwingenberger, Frank Muschalle, Silvan Zingg, Rob Rio...

 

BluesBoogieSpain.com & BoogieWoogie.es