Català | Español | English

programa BLUES & BOOGIE Reuion

NIT DE REIS

Dilluns 5 de Gener 2015, a les 22:30h
Blues - Boogie Woogie
Preu:
Ant. 17€ € / Taq. 20€ €


WENDY DeWITT (USA) PIANO i VEU
BALÁZS DÁNIEL (HON) PIANO
LLUÍS COLOMA (ESP) PIANO

MANOLO GERMÁN (ESP) CONTRABAIX
MARC RUIZ (ESP) BATERIA


TARDA DE REIS

Dimarts 6 de Gener 2015, a les 19:30h.
Blues - Boogie Woogie
Preu:
Ant. 17€€ / Taq. 20€ €


WENDY DeWITT (USA) PIANO i VEU
STEFAN ULBRICHT (ALE) PIANO
LLUíS COLOMA (ESP) PIANO

MANOLO GERMÁN (ESP) CONTRABAIX
MARC RUIZ (ESP) BATERIA

Lloc: Nova Jazz Cava de Terrassa

Nova Jazz Cava de Terrassa

Ptge. Tete Montoliu s/n – 08221 – TERRASSA (SPAIN)
Telf. (+34) 93 780 50 12

Plànol Guia i Transports
Venda d'entrades: Oficina Jazz Terrassa

INFORMACIÓ I RESERVES

Oficina Jazz Terrassa,
c/ Sant Pere 46, 1.
Telf.: 93 786 27 09
Horari: de 16h a 20h.
E-mail: info@jazzterrassa.org

VENDA D'ENTRADES ONLINE

www.jazzterrassa.org

HORARI D'’ENTRADES A TAQUILLA

Nova Jazz Cava, Ptge. Tete Montoliu, s/n.
Dilluns 5 de Gener a partir de les 21h.
Dimarts 6 de Gener a partir de les 18:30h.


Venda d'entrades: Oficina Jazz Terrassa
Programa de Reis
 


A la oncena edició de la Blues & Boogie Reunion, la trobada anual de pianistes de Blues & Boogie Woogie a Catalunya!


CONSULTAR EDICIONS ANTERIORS


Un espectacle musical ple de ritme i diversió. 2 pianos de cua a l'escenari, 4 pianistes internacionals en acció rememorant l'estil més calent sobre les 88 tecles, el Boogie Woogie. Aquest any comptarem amb la gran pianista de Blues i Boogie Woogie de San Francisco, Wendy DeWitt, a més de dos fantàstics joves pianistes europeus, l'enèrgic Stefan Ulbricht desde Bonn, i el virtuós hongarès Balázs Dániel, juntament amb el sensacional pianista de casa nostra Lluís Coloma i el seu trio.
Dues vetllades irrepetibles, tocant piano solos, duets ... Dos concerts màgics, el millor regal d'aquests Reis 2015.


 
Artistes: Carl Sonny Leyland, Jean Pierre Bertrand, Lluís Coloma, Manolo Germán, Marc Ruiz, Wendy DeWitt

WENDY DeWITT (USA) – Piano i Veu

WENDY DeWITT La Reina del Boogie Woogie

Intensa, personal i amb un somriure contagiós, Wendy DeWitt està influenciada pel seu amor al clàssic Blues de Xicago i el Boogie Woogie de Texas, pel seu treball amb el guitarrista de Xicago Steve Freund i la llegenda del R&B Hank Ballard, i per una agenda de 200 concerts a l'any. Hadda Brooks, la originària reina del Boogie Woogie, va llegar el seu títol a la Wendy en un dels seus darrers concerts.

Wendy actualment està treballant en el seu novè treball discogràfic i organitzant la trobada anual "Queens of Boogie Woogie" al club de jazz més important de la costa oest el Yoshi's Oakland, així com el Festival Internacional de Boogie Woogie de San Francisco al SFJAZZ i altres esdeveniments. Per assegurar-se també de què més gent gauideixi de la bogeria del Boogie Woogie ha donat conferencies a reconegudes escoles de Jazz com la Berkeley School de Boston entre d'altres.

El Blues va captivar la seva atenció quan tenia 10 anys mentre creixia a una botiga rural a Glen Ellen, Califòrnia la seva passió per la música la va empènyer a convertir-se en pianista i cantant, en la tradició del Blues de Xicago i del Boogie Woogie de Texas. Les seves influències van des de Otis Spann, Memphis Slim, i de Professor Longhair fins Johnnie Johnson i Albert Ammons.

Wendy ha tocat al Festival de Blues de San Francisco, St. Croix Blues and Heritage Fest, les Nits de Boogie Woogie a París, i al Festival Internacional de Boogie Woogie de Lugano a Suïssa. Ella gira regularment, i la Wendy juntament amb el seu company de duo Kirk Harwood han sigut finalistes al International Blues Challenge de Memphis, Tennessee.BALÁZS DÁNIEL (HUN) - Piano

Daniel Balazs “Conegut com Mr. Firehand és el pianista de Boogie Woogie més virtuós d’Hongria”

Balázs Dániel va néixer el 1990 a Győr, Hongria. Va començar a tocar el piano pel seu compte quan tenia 14 anys. Dos anys més tard, accidentalment va escoltar una gravació d’un pianista tocant Boogie Woogie i des de llavors aquesta música va esdevenir una obsessió.

La primera vegada que va escoltar Boogie Woogie en viu va ser a Suïssa el 2006. Assegut entre el públic va decidir que volia ser pianista de Boogie Woogie. El seu primer concert sol va ser a la seva ciutat el 2007. A aquell concert li van seguir molts altres a diferents ciutats d’Hongria. El 2009, per primer cop, va poder mostrar les seves habilitats pianístiques a l’estranger. D’ençà, ha tocat regularment a Àustria, Alemanya, França, Suïssa, Polònia i Anglaterra. També l’any 2009, va formar el seu trio amb dos grans músics de Győr, Koch Barnabás a la bateria i Zink Ferenc al contrabaix. Junts fan una música en la línia tradicional del Boogie Woogie incloent nous elements.

“Mr. Firehand” ha publicat diversos CDs durant els darrers anys. Quan només tenia 18 anys, va sortir el seu primer CD anomenat “Burning Fingers” (2008), on es poden escoltar majorment els seus propis temes de Boogie Woogie i Blues. L’any 2010, va enregistrar el segon CD anomenat “Boogie In 3” i el seu darrer àlbum és diu “Boogie Cocktail” (2012), que és una gravació a piano sol. A més del seu segell personal dintre del Boogie Woogie, Balázs demostra la seva versatilitat musical tocant temes de jazz de Nova Orleans, combinant els tristos blues i els energètics temes d’stride dintre del seu repertori.

Balázs és l’organitzador de l’únic festival de Boogie Woogie a Hongria “The Boogiefeszt” . El Festival Internacional de Boogie Woogie a Győr, iniciat el 2008.

STEFAN ULBRICHT (ALE) - – Piano

Stefan Ulbricht Stefan Ulbricht va néixer a Bonn (Alemanya) al Febrer del 1982. Quan només tenia 5 anys, va començar a interessar-se per la música i començà a prendre lliçons de guitarra. Als 14 anys va canviar al piano i va quedar infectat virus del Boogie & Blues el 1997 mirant un programa de Boogie i Blues a la tv.

Autodidacta, va començar a estudiar els seus estils de música preferits. Aviat va relacionar-se amb músics famosos a concerts i jam sessions. Stefan va compartir una especial amistat amb el gran mestre de Boogie Woogie a Alemanya, Leopold von Knobelsdorff. El qual li va transmetre molts coneixements.

Des del 1999, Stefan Ulbricht ha estat actuant a diversos escenaris per tot Alemanya així com a altres països a Europa, compartint escenari amb grans pianistes com Vince Weber, Gottfried Böttger, Frank Muschalle, Axel Zwingenberger, entre d’altres. Gràcies al seu fresc i innovador estil, cap peu pot resistir el seu ritme.

Tocant a piano sol, o acompanyat per altres músics, el públic gaudeix dels seus ràpids i melodiosos Boogies així com de temes de Jazz i Blues dels anys 30, 40 i 50. Els baixos “rolling” típics del Boogie Woogie, tocats amb la seva poderosa mà esquerra, i les melodies plenes de swing són els seus trets més característics.

Stefan ha enregistrat 4 Cds i el seu darrer CD „Big, Bigger, Boogie“, el va gravar amb un dels pianos més grans del món el Fazioli F 308, a l’Abril del 2009 i amb Moritz Schlömer, bateria i també un versàtil i excepcional pianista de Boogie.

El 24 d’octubre, Stefan Ulbricht va rebre el premi alemany “Pinetop” 2009 com a millor pianista de Boogie Woogie en la categoria de “Risin Star 2009”. Des del 2010 Stefan és l’organitzador de la nit internacional de Boogie a Siegburg.

LLUÍS COLOMA (ESP) Piano

LLUÍS COLOMA Nascut a Barcelona (1973), Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena estatal en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie.Lluís ha estat guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003”, per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, “Artista BluesCat 2006” (millor artista de Blues a Catalunya) i “Premis Sabadellencs 2007” que atorga anualment la Jove Cambra de Sabadell. Quant no està gravant o fent concerts, Lluís imparteix conferencies i classes magistrals sobre la historia del piano de Blues i el Boogie Woogie i es un dels pocs pianistes capaç de recrear els estils primitius del gènere. Des dels seus inicis aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en la interpretació d’aquests estils, destacant per la seva originalitat i energia i creant composicions pròpies, recollides en els seus tres discos, REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Fresh Sound 2005) i LONELY AVENUE (Swing Alley 2006). Al CD, BOOGIE PORTRAITS (Swing Alley 2008), Lluís va gravar duets amb grans pianistes internacionals de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle entre d’altres. Va enregistrar el seu primer disc en directe, 7 NIGHTS AT CENTRAL (Swing Alley 2009), durant una setmana de concerts al prestigios local Café Central de Madrid. Més tard va venir ROCKIN’ MY BLUES IN CHICAGO un disc a piano sol tribut als pianistes de Blues Xicago, enregistrat a la mateixa Windy City i produït per Barrelhouse Chuck i darrerament ha editat el seu darrer disc a duet de pianos amb la llegenda del Boogie Woogie, Bob Seeley. INTERNATIONAL BOOGIE WOOGIE EXPLOSION. Un disc on es combinen tradició i modernitat .

Lluís combina la seva activitat musical amb la promoció del Boogie Woogie a Espanya organitzant diversos esdeveniments com el Campi Qui Boogie! Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona www.boogiewoogie.es , així com la cita anual Blues & Boogie Reunion a Terrassa. www.bluesboogiespain.com

MANOLO GERMÁN (CAT) Contrabaix

Manolo Germán Neix a Cardona el 1970. Es dedica professionalment a la música des de l’any 1997. Membre fundador de la banda de Rockabilly Headstones. Contrabaixista de la banda de Rockabilly "Gatos Locos" amb la qual realitza diverses gires per tota Espanya (1997-2000). Des de l’any 1997 és el contrabaixista de la banda "Dr Swinguez". L’any 1999 acompanya a la llegenda viva del Rock and Roll, Sleepy la Beef, a Albacete.

És component estable de la formació Lluís Coloma Trio des del 2001, amb la qual ha tocat en locals tan emblemàtics de tota Espanya com el Café Central de Madrid, Black Note Club de Valencia, La Bilbaína de Jazz Bilbao, Café España de Valladolid... així como en importants festivals a França, Malaysia, Sèrbia i Espanya. Des de l’any 2000 és el contrabaixista oficial del grup de Jazz del local "La Guitarra", propietat de la guitarrista i cantant francesa Mano Rena, situat a Calella de Palafrugell. Aquesta feina li ha donat l’oportunitat de tocar amb músics i bandes tan prestigioses de Catalunya com: La Vella Dixieland, La Locomotora Negra, Hook Herrera, Alain Guiu, Dani Doritz, Toni Solà, Erwyn Serruton...

MARC RUIZ (CAT) Bateria

Marc Ruiz Neix a Sabadell el 1972. Es dedica professionalment a la música des de l’any 1995. Fundador del grup Dr. Soul & Mammy Brass, amb el qual actua regularment des de l’any 1995 fins el 1998, en diverses sales del panorama musical català. Bateria de la banda de Blues "Midnight Rockets" al costat de Maurici Morera (harmònica), Eloi Moya (Baix) i el mallorquí Octavio Cortés (veu i guitarra) amb el que grava el disc "El sentío de la vía" i "Midnight Jump" (1995-1998).

El 1998 funda, juntament amb el guitarrista Álex A. i Eloi Moya, la banda de Blues i Funky Álex A. & T.N.T amb la qual toca a clubs com La Boîte de Barcelona, La Cova del Drac de Barcelona... així como en diversos festivals fins el 2003. Actualment forma part del trio del pianista de Blues i Boogie Woogie Lluís Coloma amb qui ha enregistrat dos discos i ha tocat a festivals d’ Espanya, França, Malaysia i Sèrbia entre d’altres i a més li ha donat l’oportunitat d’acompanyar a grans figures del piano Boogie Woogie com Axel Zwingenberger, Frank Muschalle, Silvan Zingg, Rob Rio...

 

BluesBoogieSpain.com & BoogieWoogie.es