ARTISTES

 

 

 

 

LLUíS COLOMA (Barcelona CAT) – Piano

Nascut a Barcelona, Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena europea en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya a poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie. Considerat un mestre d'aquests gèneres i guardonat amb els premis "Músic de l’any 2003" —per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya—, "Artista BluesCat 2006" —millor artista de Blues a Catalunya— i "Premis Sabadellencs 2007" que atorga anualment la Jove Cambra de Sabadell, Lluís és convidat habitualment als festivals de Blues & Boogie Woogie de tota Europa, on destaca pel seu virtuosisme i originalitat.

Des dels seus inicis aquest gran pianista, valorat per la seva visió innovadora i la seva sorprenent energia, ha anat desenvolupant un toc personal en la interpretació d’aquests estils que es fa evident en la creació de les seves composicions, recollides en els seus discos REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Omix Records 2005), LONELY AVENUE (Swing Alley 2006), 7 NIGHTS AT CENTRAL (Swing Alley 2009). A BOOGIE PORTRAITS (Swing Alley 2008) podem escoltar el Lluís revisitant temes clàssics del Blues i el Boogie Woogie a duet amb grans pianistes d'aquests gèneres com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark "Mr B" Braun, Frank Muschalle... ROCKIN' MY BLUES IN CHICAGO (Swing Alley 2011) és el nou disc de Lluís Coloma. Després d'haver editat cinc discos replets de composicions pròpies, Lluís decideix viatjar a Xicago per gravar un disc a piano sol, tribut als grans pianistes de Blues i Boogie Woogie de la windy city. Amb la inestimable col·laboració en la producció del disc del gran pianista de Blues, Barrelhouse Chuck, el Lluís s'immergeix en la sonoritat dels grans mestres: Otis Spann, Meade Lux Lewis, Little Brother Montgomery… i aconsegueix crear una atmosfera íntima, càlida, autèntica i original al mateix temps, gràcies a un profund coneixement de l'instrument i a una passió sincera, basada en el respecte per aquells que són els antecessors de la pròpia música de Coloma.

www.lluiscoloma.com

tornar

   
   
   
   
 
 

COLOMA & CO. BOOGIE WOOGIE PRODUCCIONS | C. Unió, 175 | 08201 Sabadell Barcelona SPAIN | lluiscoloma@lluiscoloma.com | Disseny | Il·lustració | Programació