Frank Muschalle

 

Fa més de 15 anys que Frank Muschalle està de gira per Europa i això ha fet que s’hagi convertit en un dels pianistes de Boogie Woogie més populars.

Frank va néixer el 1969. Després 11 anys d’estudis de piano clàssic descobreix el Boogie Woogie als 19 anys. Des de llavors es devot d’aquesta música. El trio de pianistes de Boogie Woogie, d’Ammons, Johnson i Lewis així com els pianistes Axel Zwingenberger, Little Brother Montgomery o Cow Cow Davenport han estat les seves influències més importants. En poc temps Frank adquirí un gran reconeixement no només entre els amants d’aquesta música.

Les seves aparicions a la TV i ràdio han contribuït al seu destacable èxit. El 1995 edita el seu primer treball discogràfic “Great Boogie Woogie News” amb el segell Viena label Document Records. Després Frank inicia nombroses actuacions a clubs de jazz i festivals, un tour per Austria amb la Mojo Bluesband i Red Holloway, concerts al Jazzland i al Starclub de Viena, així com concerts amb Axel Zwingenberger, Vince Weber i Martin Pyrker. Molt aviat Frank Muschalle es converteix en un talent local i això el porta a tocar en importants concerts com el “Stars of Boogie Woogie“ (Viena).

El Març del 1997 edita el seu segon disc “Battin’ The Boogie“ Document Records, el qual rep molt bones crítiques a nivell internacional. El setembre de 1998 Frank va ser convidat a un tour de dues setmanes per South Carolina (USA) amb la Mojo Bluesband. Durant la qual va enregistrar amb Jimmy McCracklin i Nappy Brown.

El 2002 participa al “40 – Years American – Folk – Blues – Festival Jubilee“ que es celebra a Alemania i toca amb les estrelles del Blues; Hubert Sumlin, Carey Bell, Bob Stroger i Louisiana Red. Dos mesos més tard, Frank va ser convidat al “Jumpin’ at the Flagships“ – Tour per tota Suïssa tocant amb Red Holloway, Jimmy Coe, Carrie Smith i Rusty Zinn. Fins avui Frank ha gravat 7 cd i el seu estil musical es reconegut por la seva impecable tècnica, explosiva i plena de subtils matisos. Frank crea en les seves actuacions una expectant atmosfera on l’audiència amb la seva gran qualitat com a músic i el seu complet domini del llenguatge del Boogie Woogie.

www.frankmuschalle.de

COLOMA & CO. BOOGIE WOOGIE PRODUCCIONS | lluiscoloma@lluiscoloma.com | Disseny | Il·lustració | Programació