Lluís Coloma

 

Nascut a Barcelona (1973), Lluís és un dels pianistes més actius i reconeguts de l’escena estatal en el camp del Blues i el Boogie Woogie. Influenciat des de molt jove pels discos de Jerry Lee Lewis, Roosevelt Sykes i Alan Price, Lluís s’allunya poc a poc dels estudis de piano clàssic per dedicar-se, de manera autodidacta, exclusivament al Rock & Roll. Molt aviat mostra una sorprenent habilitat pel Blues i el Boogie Woogie.

Lluís ha estat guardonat amb els premis “Músic de l’any 2003”, per l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, “Artista BluesCat 2006” (millor artista de Blues a Catalunya) i “Premis Sabadellencs 2007” que atorga anualment la Jove Cambra de Sabadell. Quant no està gravant o fent concerts, Lluís imparteix conferencies i classes magistrals sobre la historia del piano de Blues i el Boogie Woogie i es un dels pocs pianistes capaç de recrear els estils primitius del gènere.

Des dels seus inicis aquest gran pianista ha desenvolupat un toc personal en la interpretació d’aquests estils, destacant per la seva originalitat i energia i creant composicions pròpies, recollides en els seus tres discos, REMEMBER (Omix Records 2002), BOOGIEOLOGY (Fresh Sound 2005) i LONELY AVENUE (Swing Alley 2006). Al CD, BOOGIE PORTRAITS (Swing Alley 2008), Lluís va gravar duets amb grans pianistes internacionals de Blues & Boogie Woogie com Carl Sonny Leyland, Barrelhouse Chuck, Mitch Woods, Bob Seeley, Mark “Mr B” Braun, Frank Muschalle entre d’altres. Va enregistrar el seu primer disc en directe, 7 NIGHTS AT CENTRAL (Swing Alley 2009), durant una setmana de concerts al prestigios local Café Central de Madrid. Més tard va venir ROCKIN’ MY BLUES IN CHICAGO un disc a piano sol tribut als pianistes de Blues Xicago, enregistrat a la mateixa Windy City i produït per Barrelhouse Chuck i darrerament ha editat el seu darrer disc a duet de pianos amb la llegenda del Boogie Woogie, Bob Seeley. INTERNATIONAL BOOGIE WOOGIE EXPLOSION. Un disc on es combinen tradició i modernitat.

Lluís combina la seva activitat musical amb la promoció del Boogie Woogie a Espanya organitzant diversos esdeveniments com el Campi Qui Boogie! Festival Internacional de Boogie Woogie de Barcelona www.boogiewoogie.es , així com la cita anual Blues & Boogie Reunion a Terrassa. www.bluesboogiespain.com

www.lluiscoloma.com

COLOMA & CO. BOOGIE WOOGIE PRODUCCIONS | lluiscoloma@lluiscoloma.com | Disseny | Il·lustració | Programació