ARTISTES

 

 

 

 

BOB SEELEY (Detroit USA) – Piano

Nascut a Detroit, amb 83 anys, Bob Seeley és possiblemente el pianista de Boogie Woogie nord-americà més veterà. Les seves mans viatgen a la velocitat del so, els seus dits gairebé a la velocitat de la llum, aterrant breument per acariciar les tecles tot just abans d'iniciar el següent viatge. Amb un repertori extens, Bob toca Boogie Woogie, Ragtime, Blues, Stride... amb una vitalitat i mestria inigualables.

La seva gran influència va ser Meade Lux Lewis, un dels tres gegants del Boogie Woogie (juntament amb Albert Ammons i Pete Johnson), de qui Seeley va ser un gran amic. Bob es va trobar per primera vegada amb Meade Lux Lewis durant un concert a Detroit a finals dels anys 40 i va iniciar amb ell una llarga amistat que va durar fins a la seva mort, als anys 60, fet que va influir enormement en l'estil de Seeley i que es va traduir en una forma molt rítmica d'afrontar el Boogie Woogie. Va tenir també l'oportunitat de tocar amb el mateix Art Tatum —que va quedar impressionat amb la música de Bob—, amb Eubie Blake i amb la famosa cantant de Blues, Sippie Wallace, entre d'altres.

El Bob és un esperit indomable que ha actuat diverses vegades al Carnegie Hall i als principals escenaris europeus de França, Alemanya, Àustria, Irlanda, Noruega, Holanda... Ha tocat i impartit seminaris sobre el Boogie Woogie per tot Estats Units. Ha rebut elogis per la seva mestria davant de les 88 tecles de músics com Chuck Leavell —actual pianista dels Rolling Stones— i està considerat en la història del Boogie Woogie com un dels representants més importants d'aquest gènere. El juliol de 2002 va entrar a formar part, juntament amb Johnny Johnson (llegendari pianista de Chuck Berry), del Boogie Woogie Hall of Fame a Cincinnati, Ohio.

tornar

   
   
   
   
 
 

COLOMA & CO. BOOGIE WOOGIE PRODUCCIONS | C. Unió, 175 | 08201 Sabadell Barcelona SPAIN | lluiscoloma@lluiscoloma.com | Disseny | Il·lustració | Programació